Brüksel'deki düşünce kuruluşu German Marshall Fund'ın (GMF) Kıdemli Uzmanı RosaBalfour, AB Komisyonu Başkanı Jean-ClaudeJuncker ile ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Washington'da yapacağı görüşmeye ilişkin, "ABD ile yapılacak görüşmelerde AB tarafının elde edebileceği en iyi sonuç, zaman kazanmak ve olası gümrük vergilerini ertelemek olur. Avrupalıların umudu da bu yönde." dedi.
RosaBalfour, AB Komisyonu Başkanı Juncker'ın, Washington'da Donald Trump ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB tarafının, Washington'a ticari konularda yaşanan uzlaşmazlıkları giderme "umudu taşımadığını" belirterek, görüşmelerde AB'nin, kurallar temelinde küresel ticaretin korunması gerektiği düşüncesini ABD'ye ileteceğini bildirdi.
Balfour, AB'nin ABD tarafıyla müzakere ve görüşmeleri devam ettirmek istediğini ifade ederek, "AB, kurallara dayalı küresel ticaret sistemini korumak amacıyla bu ziyareti gerçekleştiriyor. Ancak pratikte ne sağlanabileceği konusunda büyük umut duyulmamalı." değerlendirmesinde bulundu.
Trump'ın ithal otomobillere ilave gümrük vergileri uygulama tehdidi hakkında Balfour, "Bu gümrük vergilerini ABD'nin otomotiv sektörü bile talep etmiyor. Bu tehditler, ABD'nin iç tüketimi ve özellikle Trump'ın seçmen kitlesiyle ilgili. Bu tehditlerin ticari olarak mantıklı bir temeli ve inandırıcı bir argümanı yok." diye konuştu.
Balfour, bugünkü görüşmeye ilişkin, "ABD ile yapılacak görüşmelerde AB tarafının elde edebileceği en iyi sonuç, zaman kazanmak ve olası gümrük vergilerini ertelemek olur. Avrupalıların umudu da bu yönde." ifadelerini kullandı.
Trump'ın ticari konularda AB ile yaşadığı gerginliğin temelinde Almanya'nın ticaret fazlası olduğunu belirten Balfour, AB'nin, zaman kazanılması halinde Trump'ın uluslararası gündemde dikkatinin başka alanlara kayabileceğini düşündüğünü kaydetti.
AB VE ABD, TİCARİ KONULARI GÖRÜŞECEK

YORUM EKLE
1
PAKİSTAN'DA MİLLETVEKİLİ ADAYINA BOMBALI...
2
PAKİSTAN'DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI
3
MARS DÜNYA'YA EN YAKIN KONUMA GELİYOR
4
ABD'DEN ARAP ÜLKELERİNE FİLİSTİN ELEŞTİRİSİ
5
YUNANİSTAN’DAKİ YANGINDA 76’YA ULAŞAN CAN KAYBI...
6
“HASTANELERİN ALTYAPISI İÇİN TOPLANAN PARA,...
7
KTAMS SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ YASASINDA DÜZENLEME...
8
CUMHURBAŞKANI AKINCI, 1. PİYADE ALAY KOMUTANLIĞI...
9
LTB’NİN “SURLARİÇİ TEMEL İNGİLİZCE KURSU”...
10
MALİYE BAKANI DENKTAŞ, GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’Nİ...
SON DAKİKA HABERLERİ
Lefkoşa
EMİNE KESKİN ECZANESİ
Tel: 05338798193
Lefkoşa
İSMET ECZANESİ
Tel: 0392 228 15 40
Lefkoşa
NERİMAN KARATAÇ ECZANESİ
Tel: 2254 500
Girne
ERDOĞAN ÖZİKİZ ECZANESİ
Tel: 05488708442
Girne
ŞULE YILDIZDOĞAN ECZANESİ
Tel: 0392 816 12 13
Gazimağusa
KARAKOL ECZANESİ
Tel: 03923656519
Gazimağusa
RANA YONTAR ECZANESİ
Tel: 03923661919
Güzelyurt
İLKİN SADRAZAM ECZANESİ
Tel: 03927141222
İskele
SULTAN TOPEL ECZANESİ
Tel: 3301 720
Üst Mesarya
MELİZ ECZANESİ
Tel: 03922323100
Alt Mesarya
HERA AKESEN ECZANESİ
Tel: 0533 822 29 99
Karpaz
GÜRSEL ECZANESİ
Tel: 0392 374 51 70
Karpaz
MELEK İBRAHİM ECZ
Tel: 03923755366
Lefke
ŞİFA BILDIR ECZANESİ
Tel: 05338419578
SIRADAKİ HABER