ABD’de Meksika sınırına örülmeye başlanan duvar için finansman içermeyen bütçe tartışmasıyla başlayan ve federal hükümetin 20 gündür kısmen kapanmasına neden olan kriz sürüyor.

Meksika sınırından suçluların, çetelerin ve insan tacirlerinin ABD'ye yasa dışı yollarla girdiğini savunan Trump, duvar için fon sağlanmadığı sürece federal hükümetinin yıllarca kapalı kalabileceği görüşünü paylaşıyor.

AB

Demokratlar, 5,7 milyar doların finansmanına karşı çıkıyor

Trump, federal hükümetin kapanmasından Demokratları sorumlu tutarken, Demokratlar ise Trump'ın sınır güvenliği için istediği bütçenin çok fazla olduğunu savunuyor. Demokratlar, duvar ve inşası için gerekli olan 5,7 milyar doların finansmanına karşı çıkıyor.

Trump ise Meksika'nın, ABD-Meksika sınırına örülecek yeni duvarın bedelini, ABD, Kanada ve Meksika arasında imzalanan ticaret anlaşması üzerinden ödediğini iddia ediyor.

20 gün geçmesine rağmen uzlaşma sağlanamadı

Federal hükümetin kapanmasının üzerinden 20 gün geçmiş olmasına rağmen henüz Beyaz Saray ile Kongredeki Demokratlar arasında uzlaşma sağlanamadı.

Trump, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, Meksika sınırına örülecek duvarın çelikten olacağına vurgu yaptı.

Donald Trump'ın Meksika duvarı için 5,7 milyar dolarlık ek ödenek istemesi üzerine bütçe tasarısı görüşmelerinde Beyaz Saray ve Kongre anlaşmaya varamamış ve federal hükümet kısmen kapanmıştı.

Editör: TE Bilisim