Çin’den sonra bir süre Covid-19’un merkezi olan İtalya’da vakalar yeniden artmaya başladı. Gençler arasında corona virüs yayılma hızı artınca ülkedeki gece kulüplerinin kapatılmasına karar verildi. Ayrıca mekanlara yakın yerlere de akşam altı ile sabah altı arasında maske zorunluluğu getirildi.

İtalya’da, Covid-19 vakalarında uzun zaman sonra yeniden artış kaydedilmesi üzerine gece kulüplerini kapatma kararı aldı. Ülkede 18-06 saatleri arasında açık alanda maske takma zorunluluğu getirildi.

İtalyan Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs vakalarında artış görülmesi üzerine gece hayatına yönelik yeni kısıtlamalar uygulamaya koydu. Salgının daha çok gençler arasında yayıldığını belirten Sağlık Bakanı Roberto Speranza, açık ve kapalı alanlardaki gece kulüplerinin 7 Eylül’e kadar kapatıldığını duyurdu.

Yeni tedbirlerle arasında sokakta maske takmak yeniden zorunlu hale getirildi. Karara göre meydanlar gibi insanların toplanma riski olan yerlerde, 18.00-06.00 saatleri arasında açık havada da maske takmak zorunlu olacak.

Vakalarda yaş ortalaması düştü

Yeni Covid-19 vakalarında iki ay öncesine oranla yaş ortalamasının düştüğünü duyuran Sağlık Bakanı Speranza, “Yeni vakaların yaş ortalaması 60-65’ten 40’a düştü. Son zamanlarda eğlence mekanlarında yoğun kalabalık görüyoruz. Gençleri dikkatli olmaya davet ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Mayıs ayı itibariyle koronavirüs tedbirlerinde normalleşme adımları atan İtalya’da yeni vaka sayıları Ağustos ayı itibariyle yükselişe geçti. Temmuz ayında 200’ün altında seyreden yeni vaka sayısı 15 Ağustos tarihinde 629’a yükseldi. Aynı tarihte test uygulanan her 41 kişide bir pozitif vakaya rastlandı.

Editör: TE Bilisim