Malezya uçağı 8 Mart 2018'de Hint Okyanusu'nda kaybolmuştu. Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH 370 sefer sayılı uçaktan o tarihten beri haber alınamıyor.Dünya basınını sarsan bir gelişme yaşandı. Kayıp Malezya Uçağı ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

8 Mart 2018'de Hint Okyanusu üzerinde kaybolan Malezya uçağıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

227 yolcu ve 12 kişilik mürettebat taşıyan uçak çok sayıda ülkenin arama çalışmalarına rağmen bulunamamıştı.

Uçağı arama çalışmaları sonuçsuz kaldığı için durdurulmuştu.

ABD şirketi Ocean Infinity'nin yürüttüğü, 60 personelin ve 8 denizaltının görev yaptığı arama çalışmaları 24 Ocak 2018'de tekrar başlamıştı.

Malezya Ulaştırma Bakanı Anthony Loke, yaptığı açıklamada arama çalışmalarının 29 Mayıs 2018'de durdurulması kararı aldıklarını söylemişti.

Kendisini uçak avcısı olarak tanıtan Daniel Boyer, Kayıp Malezya Uçağı olduğunu düşündüğü bir cismi Google Haritalar'da bulduğunu öne sürdü ve 'İşte Kayıp Malezya Uçağı burada' diyerek yerini gösterdi.Boyer'ın iddiasına göre uçak, Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'in kuzeyinde yer alan ormanlık bir araziye düştü.

Keşfine son derece güvenen Boyer, Google Haritalar'da yer alan cismi detaylı şekilde incelediğini ve cismin şekli ve ebatlarının Kayıp Malezya Uçağı MH 370 ile birebir benzerlik gösterdiğini söyledi.

Boyer ayrıca Kamboçya'da keşfettiği cismin üzerinde Malaysia Airlines yazdığını gösteren bazı kanıtların da bulunduğunu belirtti.

Boyer'ın bulguları oldukça dikkat çekici olsa da uçakla beraber kaybolan kişilerin aileleri, Madagaskar'da bulunan bir enkazın Kayıp Malezya Uçağı olabileceğini ihtimali üzerine yetkililere başvuru yaptı.

Bu teorilerden en dikkat çekeni uçağın uzaylılar tarafından ya da gizli servis üyeleri tarafından kaçırılmış olabileceği.

Birçok uzman uçağın kaybolmasında sorumlunun kaptan pilot olduğunu söylüyor.

Malezya ve Tayland sınırında uçuş gerçekleştiren uçak böylece her iki ülkenin de askeri radarına girmemeyi başardı.