Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile ABD arasında savaş çıkmasının tüm insanlık için felaket olacağını belirterek, Batı’yı insanlığın geleceği için sorumlu davranmaya çağırdı.

Sputnik'e konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile ABD ya da Rusya ile NATO arasında bir silahlı çatışma olması ihtimalinin olup olmadığı yönünde bir soruyu yanıtladı.

Lavrov "Bütün dünyanın iki önde gelen nükleer güç olan Rusya ile ABD arasında bir çatışma olmasının tüm insanlık için felaket sonuçları olacağını pekâlâ anlıyor. Nükleer bir savaşta kazanan taraf olamaz, böyle bir savaş asla başlamamalı" dedi.

Aklıselimin üstün gelmesini umduklarını belirten Lavrov, Rusya'nın yanı sıra Batı ülkelerinin de günümüz tehditlerine karşı koyma ve insanlığın geleceğine yönelik büyük sorumlulukları olduğunu ifade etti.

Lavrov "Batılı liderleri öngörülebilir davranmaya, uluslararası hukuka ve BM Anlaşması'na bağlı kalmaya çağırıyoruz. O zaman tüm sorunlar kendi kendine ortadan kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.

‘KORE YARIMADASINDA OLUMLU GELİŞMELER VAR'

Kore yarımadasındaki durumla ilgili de değerlendirmede bulunan Lavrov, Rusya ile Çin'in yol haritası ile yarımadada olumlu gelişmeler olduğuna dikkat çekti.

Lavrov, Kuzey Kore ile ABD'nin iki ülkenin liderlerinin ortak bildirisi çerçevesinde karşılıklı ilişkilerini, güveni geliştirmesi ve yarımadada sürdürülebilir barış ile nükleer silahsızlanma sürecini devam ettirebilmesini umduğunu kaydetti.

Bu süreçte Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların aşama aşama kaldırılmasının önemli olduğunu belirten Lavrov, Kuzeydoğu Asya'da barış için çok taraflı bir mekanizma kurulmasını umduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim