Meghan Markle’ın babası Thomas Markle, Sussex Düşesi olarak kraliyet etkinliklerinde boy gösteren kızının acı çektiğini gülümsemesinden anladığını belirtti. Baba Markle, kızının baskı altında olmasından endişe ediyor

Meghan Markle İngiliz basınının gündeminden düşmüyor. Düşes katıldığı etkinlikler, tavırları ve kıyafetleri kadar babası Thomas Markle’ın da kendisi hakkında verdiği demeçlerle konuşuluyor.

Thomas Markle, oyuncu olan kızının Prens Harry ile evlendikten sonra bir kraliyet mensubu olarak yaşamaya başlamasından dolayı, TV’den vazgeçip prensesliğe geçişin sıkıntısıyla mücadele ettiğini söyledi. Baba Markle, kızının acısını gülümsemesinden görebildiğini belirtti.

Sussex Düşesi olarak kraliyet ailesinin çok yoğun çalışan bir üyesi haline geldiğini söyleyen Markle, kızının baskı altında olmasından endişe duyduğunu ifade etti.

İngiliz The Sun gazetesine konuşan baba Markle, “Gözlerinden anlayabiliyorum, yüzünden görebiliyorum ve gülümsemesinden anlıyorum. Onun o gülümsemesini ben yıllarca gördüm. Onun gülümsemesini biliyorum. Şimdi gördüğüm gülümsemesini sevmiyorum” dedi.

Thomas Markle, kızının yeni gülümsemesini ‘acılı gülümseme’ olarak nitelendirdi.

19 Mayıs’ta yapılan düğünden sonra eşi Prens Harry ile birlikte çeşitli kraliyet etkinliklerinde boy gösteren Megan Markle, “çok mutlu” imajıyla gündeme geldi.

Thomas Markle, daha önce, İngiliz kraliyet ailesinin kendisine karşı mesafeli duruşundan rahatsız olduğunu söyleyerek, “Trump’la görüşüyorlarsa benimle de görüşebilirler” çıkışıyla konuşulmuştu.

Kensington Sarayı’nı soğuk muamele yapmakla suçlayan Thomas Markle, kendini ‘ceza sahasında’ gibi hissettiğini belirtmişti.

Kalbinin kırık olduğunu söyleyen baba Markle, yakın arkadaşlarına bir daha hiçbir zaman kızıyla tekrar bir araya gelememeleri ihtimalinden korktuğunu söylemiş, kraliyet çiftinin artık kendisinden kurtulduğunu da belirtmişti.

Meksika’da yaşayan Thomas Markle, kızının hiçbir zaman Meksika’ya gitmeyeceğinden korktuğunu da ifade etmişti.