ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı A. Wess Mitchell Cuma günü Kıbrıs’a geliyor. Kıbrıs Türk ve Rum liderleriyle de görüşecek olan Mitchell’in BM yetkilileriyle de bir araya geleceği kaydedildi.

ABD’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı A. Wess Mitchell Cuma günü Kıbrıs’a geliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasında, Mitchell’in, Doğu Akdeniz’deki doğal gazla ilgili gelişmeler de dahil olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel konuları ele almasının beklendiği belirtildi.

Kıbrıs Türk ve Rum liderleriyle de görüşecek olan Mitchell’in BM yetkilileriyle de bir araya geleceği kaydedildi.

Mitchell’in ziyaretiyle ilgili haber rum basınına da yansıdı. Politis gazetesi, Doğu Akdeniz’deki krizin ardından ve Amerikan şirketi Exxon Mobil’in 10’uncu parselde araştırma çalışmalarına hazırlandığı döneme denk gelen ziyareti çerçevesinde Mitchell’in, Ada’ya, Doğu Akdeniz’in enerji kaynaklarının geliştirilmesini görüşmek üzere 16 Mart’ta geleceğini yazdı.

Habere göre Mitchell, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Barış Gücü Misyon Şefi ve Genel Sekreter’in Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Elisabeth Spehar ile görüşecek.

Rum Yönetiminden kaynakların, Mitchell’in Ada’yı ziyaretini liderler yemeğiyle de bağlayacağı kanaatinde olduklarını belirten gazete, Amerikalı Bakan Yardımcısının gelişinin, Kıbrıs sorunu motorlarını yeniden çalıştırmaya başlayacağına inanıldığını yazdı.

Gazete Kıbrıs müzakerelerinin ve belki MEB’le ilgili sıkıntıların yeniden başlama zamanının, Exxon Mobil’in sondaj gemilerini bölgeye göndereceği ekim ayına tarihlenmekte olduğunu belirtti.