İngiltere'de Rus ajanın zehirlenmesinin ardından çıkan kriz ve batılı ülkelerin Rus diplomatları sınır dışı etme kararına NATO da destek belirtti. NATO Genel Sekreteri, Rusya’nın NATO ittifakını küçümsediğini söyledi.

İngiltere'de Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesine ilişkin batı ülkelerinin Rus diplomatları sınır dışı etme kararına bir destek de NATO'dan geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın Rusya misyonunda yer alan görevli sayısının 30'dan 20'ye indirildiğini, 7 Rus diplomatın akreditasyonunun da iptal edildiğini duyurdu.

Birleşik Krallık ve Rusya arasında yaşanan ajan krizinin ardından toplam 27 ülke 140'tan fazla Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. Bu kararı alan ülkeler arasına Avustralya, Moldova, Irlanda ve Belçika da katıldı.

Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan son açıklamada, Rusya’nın eylemlerine karşı yaptırım kararı alınmasının doğal olduğu belirtilirken, Moskova ile ilişkilerin düzeltilmesine açık olunduğu kaydedildi. İngiltere suikast girişiminden doğrudan Moskova yönetimini sorumlu tutuyor. İddiaları yalanlayan Rusya ise, İngiltere'yi soruşturmada işbirliği yapmamakla suçluyor.

Editör: TE Bilisim