NATO üyesi 29 ülkenin dışişleri bakanları Brüksel Zirvesi'ne hazırlık, Rusya, Suriye, İran nükleer anlaşması, Irak eğitim misyonu ve Batı Balkanlar gibi farklı konuları görüşmek üzere 28 Nisan'da bir araya gelecek.

Brüksel'de bir gün sürecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun yeni karargaha taşınma aşamasında olduğunu, bu nedenle ittifaka 50 yıldır hizmet veren eski karargahta son dışişleri bakanları toplantısı olacağını hatırlattı.

Toplantının ana gündem maddelerinden birinin Rusya'nın son dönemdeki tehlikeli davranış biçimi olacağını kaydeden Stoltenberg, NATO'nun birlik içinde ve kararlılıkla bu davranış biçimine cevap verdiğini söyledi.

"Rusya'nın NATO ülkelerine yönelik tehdit edici ve müdahaleci tutumu devam ediyor." diyen Stoltenberg, bu çerçevede dışişleri bakanlarının ne gibi önlemler alınabileceğini görüşeceğini belirtti.
NATO ile Rusya'nın diyaloğu sürdürmesinin özellikle gerginliğin arttığı dönemlerde daha büyük önem taşıdığına işaret eden Stoltenberg, NATO-Rusya Konseyi'nin bir araya gelmesi için çalışmaların yürütüldüğü bilgisini verdi.