İNGİLTERE'YE DESTEK ARTIYOR

Batı ülkelerinden İngiltere'ye destek artıyor... .İngiltere'de eski bir Rus ajanın zehirlenmesi olayından sonra Rus diplomatları sınır dışı etme kararı alan ülkeler listesine Avustralya da eklendi.

Moskova - Londra hattında başlayan diplomatik gerilime batı dünyasından İngiltere'ye destek artıyor. İngiltere'de eski bir Rus ajanın zehirlenmesi olayından sonra Rus diplomatları sınır dışı etme kararı alan ülkeler listesine Avustralya da eklendi. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, ülkesinde görev yapan iki Rus diplomattan yedi gün içinde Avustralya'yı terk etmelerini istediklerini açıkladı. ABD, 60 Rus diplomatı sınır dışı etme ve Rusya'nın Seattle Konsolosluğunu kapatma kararı alırken, AB üyesi devletler toplamda 30'dan fazla Rus diplomatı "istenmeyen kişi" olarak ilan etti. Birlik dışından Ukrayna 13, Kanada dört, Avustralya ve Arnavutluk iki Rus diplomatı sınır dışı edeceğini duyurdu. Beyaz Saray basın sözcüsü, Rusya'nın bu eylemine karşı ABD'nin sessiz kalmayacağını söyledi.

Moskova ise iddiaları redderken, Rus diplomatları sınır dışı etme hamlesine misliyle karşılık verileceğini açıkladı. Rusya'nın BM Büyükelçisi Vassily Nebenzia, Moskova'nın cevabının gecikmeyeceğini ileri sürdü.

Eski Rus ajan Sergey Skripal 4 Mart'ta İngiltere'nin Salisbury kentinde kızıyla beraber bilinçsiz bir halde bulunmuştu. İngiliz yetkililer komaya giren ikilinin sinir gazıyla zehirlendiğini açıklamış ve saldırıdan Rusya'yı sorumlu tutmuştu. İddiaları yalanlayan Rusya ise, İngiltere'yi soruşturmada işbirliği yapmamakla suçluyor.

Editör: TE Bilisim