ABD Başkanı Donald Trump, Kasım Süleymani suikastıyla ülkesini İran’la savaşın eşiğine getirip tüm insanlığa 3. Dünya Savaşı korkusu yaşattığı dönemde, 2019 Nobel Barış Ödülü’nde hakkının yendiğinden söz etti.

Nobel’e göz diken dünya liderlerinin başını çeken Trump, 2019 yılının Nobel Barış Ödülü’nü aslında kendisinin hak ettiğini ileri sürdü.

Ödüle komşu Eritre ile sınır anlaşmazlığı nedeniyle 20 yıldır süregiden çatışmayı sonlandıran Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed layık görülmüştü. Trump ise komşu Meksika’ya göçmen akışı gerekçesiyle duvar çekmekle meşgul.

Perşembe günü Ohio eyaletinin Toledo kentinde katıldığı seçim mitinginden sosyal medyada paylaşılan bir klip, Trump’ın takıntıları arasında Nobel’in özel yerini ortaya koydu.

“Şimdi size Nobel Barış Ödülü’nden söz edeceğim” diye konuya giren ABD Başkanı, şöyle devam etti:

“Bir anlaşma yaptım, bir ülkeyi kurtardım ve ardından duydum ki, o ülkenin lideri ülkeyi kurtardığı için Nobel Barış Ödülü alıyor. Dedim ki: ‘Ne, ben bunun için bir şey yapmamış mıydım?’ Evet, ama biliyorsunuz, bu işler böyle. Bildiğimiz kadarıyla asıl önemli olan bu… Büyük bir savaşı önledim, onlardan birkaç tanesi önledim.”

Editör: TE Bilisim