Rum Lider Anastasiades'in , Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile doğrudan temasa geçip geçmeyeceği sorusuna Sözcü “Cumhurbaşkanı geçmişte de Sayın Akıncı ile görüşmeye hazır olduğunu açıklamıştı. Bu, Bayan Lute aracılığıyla bir kez daha teyit edildi ve önümüzdeki günlerde sayın Akıncı ile temasa geçecek” yanıtını verdi.

 Lute’nin garantör güçlerle ne zaman temasa geçeceği sorusuna Sözcü, bunun Bayan Lute’ye bağlı olduğu cevabı verdi ve “size tarih verecek konumda değilim. Her şey bu şekilde ilerleyecek” dedi.

Lute’nin Kıbrıs’a geri gelişiyle ilgili bir tarih olup olmadığı sorusuna olumsuz yanıt veren Sözcü  Anastasiades'in Sayın Akıncı ile yapacağı görüşmeye Bayan Lute’nin de katılıp katılmayacağıyla ilgili olarak “sanmıyorum, buna gerek yok. Görüşmenin nasıl olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz” diye konuştu.

 Lute’nin son temaslarından sonra sürecin ilerleyip ilerlemediği sorusuna, Sözcü “diyalog devam etti ve normal olarak garantör güçlerle ilgili konular ele alındı. Bayan Lute şimdi de garantör güçlerle temasa geçecek” diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim