Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, vatandaşlıklar verilmesi konusunda Kıbrıs’ın AB tarafından hedef alındığını söyledi ve bu hedefi kasıtlı ve rekabet içerikli olarak niteledi.

PASİDİ anaokulunun açılış töreni çerçevesinde konuşan Rum Lider, Kıbrıs’ın AB tarafından verilen tüm vatandaşlıkların sadece %0,3’ünü verdiğini açıkladı.

Anastasiades, vatandaşlık konularının tamamen ulusal yetki olduğunu söyledi. Beş yıllık bir süre içinde diğer üye devletler tarafından on binlerce vatandaşlık verildiğini Kıbrıs tarafından verilen vatandaşlıkların ise sadece %0,3 oranında olduğuna dikkat çekti.
 
Anastasiades, “Kıbrıs ya rekabet nedeniyle ya da başka bilinen iyi nedenlerden dolay hedef alınıyor” dedi.
 
Rum Lider,  Kıbrıs’ta bugüne kadar tek bir terör eylemi kaydedilmediğini ne de Avrupa’daki terör eylemleriyle bağlantısı olduğunu ve buna rağmen ya futbol takımı sahibi veya büyük altyapı sahipleri ülkeler tarafından Kıbrıs’a karşı eleştiriler yapıldığını sözlerine ekledi.  
 
“Bir noktadan sonra artık tüm bunlar bitmeli ve bu konuda çok sert olmak istiyorum. Avrupa vatandaşlığı olanağı sunan 20 ülke arasında en sıkı kriterlere sahibiz”.

“Yılda verilen 180 bin vatandaşlıktan %0,3’ü için endişe ediyorlar”.

Editör: TE Bilisim