Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Brüksel’den döndükten sonra ilk açıklamasını yaptı. Anastasiadis, “halkımızın beklentilerini haklı çıkaracak bir çözüme tehditler altında ulaşılması mümkün değildir” dedi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Brüksel’den döndükten sonraki ilk açıklamasını yaptığını ve “halkımızın beklentilerini haklı çıkaracak bir çözüme tehditler altında ulaşılması mümkün değildir” dediğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis, “müzakerelerin başlayabilmesi için uygun koşulların oluşması gerektiğini” belirterek, Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin, umut ve geleceğin olabilmesi için karşılıklı saygının da olması gerektiğini anlamaları gerektiğini söyledi.

HRİSOSTOMOS’TAN AÇIKLAMA

“BUNU PAHALIYA ÖDEYECEKLER”

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ise, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki “kışkırtmalarının” Türkiye aleyhine işleyeceğini iddia ederek, “Türkler de hata yapmaya başladılar ve bunu pahalıya ödeyecekler” şeklinde konuştu.

Hrisostomos, “Biz sürekli hata yaparken şükür ki onlar da bir kez hata yaptılar. Bu hatayı çok pahalıya ödeyeceklerine inanıyorum” dedi.