“İKİ TARAF TEZLERİNDE ISRAR EDİYOR”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, iki tarafın tezlerini ortaya koyduğunu ve bunlarda ısrarlı olduğunu söyledi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesi sonrası Başkanlık Sarayı'nda Müzakereci Andreas Mavroyannis ve Hükümet Sözcüsü Prodromos  Prodromu ile istişarelerde de bulundu ardından açıklama yaptı.

Rum Lider müzakerelerin yeniden başlaması olanaklarını araştırmak için BM Genel Sekreteri'nin adaya özel bir temsilci göndermesinin olasılık dışı olmadığını söyledi. Anastasiadis sakin ve içten bir görüşme yaptıklarını, yeni bir diyalog olasılığı ve buna ilişkin problemleri ele aldıklarını söyledi.

"Var olan görüş ayrılıklarını tespit ettik" diyen Anastasiadis, iki tarafın tezlerini ortaya koyduğunu ve bunlarda ısrarlı olduğunu söyledi.

Anastasiadis Crans Montana'da sona erdiği noktadan müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğunu da tekrarladı. Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın doğalgaz konusunu gündeme getirdiğini savundu ve “bu konudaki tutumumu biliyor, ortak bir komitenin oluşturulması gibi konuların masaya gelmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Sınır kapılarının açılması konusunda ise Anastasiadis, 1 Temmuz tarihine kadar Derinya Kapısı’nın, yaklaşık Eylül ortalarında ise Lefke Aplıç Sınır Kapısı’nın teslim edilmesinin beklendiğini söyledi.