2019 yılı başlarında Ürdün’de gerçekleştirilecek Devlet Liderleri düzeyindeki görüşmenin ön hazırlıkları için, Dışişleri Bakanları düzeyindeki Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün üçlü görüşmesi aralık ayında Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek.
 
Pazartesi sabahı Hollanda’nın Lahey kentindeki Akabe süreci toplantısı çerçevesinde Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile Ürdün Kralı II. Abdullah arasında gerçekleştirilen görüşme sırasında üçlü görüşmenin aralık ayında yapılması üzerinde mutabakata varıldı.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, terörle mücadelenin koordinasyonu amacıyla Lahey kentinde düzenlenen Akabe süreci bakanlar görüşmesi çalışmaları pazartesi günü tamamlandı.  

Ürdün Kralı ile gerçekleştirilen görüşme sırasında,  Kıbrıs-Ürdün ikili ilişkileri, Kıbrıs, Yunanistan, Ürdün üçlü işbirliği ve Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de Avrupa Birliği üyesi olarak gelişmesinde önemli bir rol oynayabileceği AB-Ürdün ilişkilerine odaklanıldı.

Christodoulides ayrıca Hollandalı meslektaşı Stef Blok ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme çerçevesinde bu dönemde Güvenlik Konseyi Daimî Üyesi olan Hollanda ile Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler, Avrupa ortak çıkarlarıyla ilgili konular ele alınarak özellikle AB – Türkiye ilişkilerine vurgu yapıldı. 
 
Christodoulides toplantı sırasında ΝΑΤΟ Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller ve Britanya Avrupa Bakanı Sir Alan Duncan ile de görüşme fırsatına sahip oldu.
 
Bakanlar görüşmesi çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirdiği konuşmasında Christodoulides, Ürdün Kralını, Orta Doğu gibi önemli bir bölgede uluslararası işbirliği ve terörle mücadeleye doğrudan katkıda bulunan Akabe süreci inisiyatifinden dolayı selamlayarak, Ürdün’ün Orta Doğu’da istikrar sütunu ve Avrupa Birliğinin güvenilir bir ortağı olarak oynadığı önemli rolün altını çizdi.
   
 

Editör: TE Bilisim