Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün arasında bugün Güney Kıbrıs’ta bakanlar düzeyinde üçlü bir görüşme yapılıyor.

Fileleftheros gazetesi, bakanlar düzeyindeki görüşmeye Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Ürdün Haşimi Krallığı’nın Dışişleri ve Diasporadan Sorumlu Bakanı Ayman Al Safadi, Yunanistan adına ise Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrugalos’un katılacağını yazdı.

Gazete üçlü görüşmenin hedefinin, üç ülke arasında bugüne kadarki iş birliği çerçevesinde sağlanan ilerlemenin gözden geçirilmesi, ileride atılacak adımlara ilişkin koordinasyon sağlanması ve bu iş birliğinin eğitim-inovasyon gibi yeni ortak ilgili alanlarına doğru genişletilmesi, aynı zamanda 2019’un ilk yarısında Ürdün’de yer alması beklenen üçlü zirve toplantısına hazırlık yapılması olduğunu belirtti.

Hristodulidis’in bugün Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek üçlü görüşme çerçevesinde Ürdün Dışişleri Bakanı ve Yunanistan Dışişleri Bakan yardımcısıyla ikili görüşmeler yapacağını da bildiren gazete, görüşmelerde ikili ilişkilerle ilgili konular, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeler ve Rum “Münhasır Ekonomik Bölgesinde” yaşananların ele alınacağını ekledi.

Haravgi gazetesi ise haberinde, üçlü görüşmelerin başlamasından önce Hristodulidis’in eşlik edeceği Safadi ile Katrugalos’un, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından 12.30’da kabul edileceğini haber verdi.

İstişarelerin, bakanlar ve heyetlerinin de yer alacağı çalışma yemeğiyle süreceğini kaydeden gazete, üç bakanın 14.15’de Başkanlık Sarayında basına açıklamalarda bulunacaklarını ekledi.