Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, şahsen Kıbrıs sorununa yaşayabilir ve çalışabilir; insanlara umut verecek ve zamana dayanacak bir çözüm bulunmasına kadar çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
 
Lefkoşa’nın Güneyinde  salı akşamı düzenlenen Kıbrıs Yatırımları Teşvik Örgütünün (Invest Cyprus) yıllık genel kurul toplantısına hitaben bir konuşma yapan Anastasiades, herkesi adanın yeniden birleşmesi önemli vizyonuna odaklanmaya çağırdı ve Kıbrıs sorununun çözümlenmesinin, istikrar ve refah ortamın yaratılmasına olumlu katkıda bulunacağını vurguladı.  
 
Anastasiades devamla, Kıbrıs sorununa bulunacak olan çözüm, çalışabilir bir devlet yaratmaması durumunda halkın bunu kabul etmeyeceğini vurguladı. Ve garantilerin sona erdirilmesi durumunda çağdaş Avrupalı bir devletinin kurulması umudunu yaratacağını söyledi.  
 
Çalışabilir ve yaşayabilir bir devletin yaratılmasının hem Kıbrıslı Rumların hem de Kıbrıslı Türklerin çıkarlarına hizmet edeceğini ifade eden Nikos Anastasiades, “Kıbrıslı Türklerin güvende hissetme hakkını reddetmiyoruz” diye vurguladı.
 
Anastasiades, en önemli olanın devletin çalışabilirliği ve iki toplum arasında işbirliği için umutlar yaratması olduğuna işaret etti.  

Editör: TE Bilisim