Çekya Meclisi Kamu Düzeni ve Çevre Kalkınma Komitesi üyelerinin üç günlük ziyaret için pazartesi günü Güney Kıbrıs’a gideceği haber verildi.

Haravgi’ye göre Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris ile görüşecek Çekya Meclis heyeti, İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis ve Meclis İçişleri Komitesi Başkanı Eleni Mavru ve komite üyeleriyle de bir araya gelecek.

AHI HEYETİ ŞİLLURİS’LE GÖRÜŞTÜ

Fileleftheros ise “Helen Amerikan Enstitüsü” (AHI) Başkanı Nick Larigakis ve yönetim kurulu üyeleri Kostas Aleksakis  ile Lonidas Andritsakis’in Güney Kıbrıs’ta olduğunu ve Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’le görüştüğünü haber verdi.

Habere göre Şilluris, AHI heyetine Kıbrıs sorununun şu anki aşaması ve çözüm perspektifleri, ülke ekonomisinin durumu ve karşı karşıya bulunduğu sıkıntılar ve Güney Kıbrıs’ın, Yunanistan ile birlikte bölge ülkeleriyle kurduğu üçlü iş birlikleri özelinde bölgede artan rolünü” anlattı.

AHI Başkanı Larigakis ise ABD’nin “Kıbrıs”a jeostratejik ilgisinin arttığını, bu ilginin, Amerikan şirketlerinin Doğu Akdeniz’deki enerji çıkarlarıyla da güçlendiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim