Kıbrıs’taki dini liderler Rum Lider  Nicos Anastasiades ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında yarın yapılacak olan görüşmeyi memnunlukla karşıladılar; özlü bir diyaloğun, fark edilen aynı zamanda gerçek olan engelleri kaldırabileceğini ve umutsuzluk durumlarında umut sağlayabileceğini belirttiler.
 
Kıbrıs Barış Süreci’nde Dini Yol’un Ofisinden yapılan açıklamada, Kıbrıs’taki dini liderlerin İsveç Büyükelçiliği gözetiminde 22 Ekim’de bir araya geldikleri duyuruldu ve iki lider arasında yapılacak görüşmeyi gönülden memnuniyetle karşıladıkları ifade edildi.
 
 Açıklamada, “Kıbrıs’taki din liderler hemen hemen dokuz yıldan bu yana kesintisiz birlikte çalışmakta, şimdiki statükoya barışçı bir çözüm için mücadele eden Kıbrıs’taki siyasi liderler ve diğer tüm sivil toplum örgütleriyle yan yana yürüyebilmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar” denildi.
 
 Ofis’in açıklamasında, “Kapsamlı bir çözüm için diyaloğun desteklendiği, güvensizlik olan, her yerde güven yaratacak, acı olan yerde acıları dindirecek, bölünme olan her yerde birlik sağlayacak, nefret olan her yerde sevgiyi aşılayacak barışçıl tüm çabaların teşvik edildiği” vurgulandı.

Açıklamanın sonunda şu görüş ortaya kondu:
 
“Dini liderler kendi inanç toplumlarında, adil ve uygulanabilir bir çözüme götürecek barış müzakerelerinin başarıyla başlaması için dua etmektedir.”  
 

(Güney) Kıbrıs Haber Ajansı

Editör: TE Bilisim