Rum Yönetimi Başkanı Nicos Anastasiades, en önemli siyasi hedefinin Kıbrıs sorununa kapsamlı, işleyebilen ve yaşayabilen bir çözüm bulmak olduğunu söyledi.
 
Kamboçya Krallığı’nın Paris’te ikamet eden Kıbrıs yeni Büyükelçisi Dr. Widhya Chem’in bugün Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen bir törenle güven mektubunu kabul eden  Anastasiades, şu anki statükonun sürdürülebilir bir seçenek olmadığını vurguladı.
 
BM Genel Sekreteri’ne, AB’ndeki ortaklarına, Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesine, daimi olmayan üyelere ve genelde uluslararası topluma, müzakere sürecinin başlaması için güçlü taahhüdüne bağlı olduğunu söylediğini ifade eden Cumhurbaşkanı, kendilerinin BM Genel Sekreteri’nin altı maddelik çerçevesine, çağdışı kalmış ve üçüncü ülkelerin Kıbrıs üzerinde stratejik niyetleri olanların yerine yeni bir güvenlik yapısı dâhil kapsamlı yazılı öneriler sunduklarını anlattı.

Anastasiades, “Benim en önemli siyasi hedefim her zaman bağımsız bir dış politikayı koruyacak, Avrupa’nın demokratik değerlerine bağlı olacak, kapsamlı, işleyebilen ve yaşayabilen bir çözüm olmuştur, olmaya da devam edecektir. Şu anki mevcut durum, sürdürülebilir bir seçenek değildir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim