BM Genel Sekreteri’nin Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’la ilgili Güvenlik Konseyi üyeleriyle düzenli temas halinde olduğunu, Genel Sekreter ve sistemin diğer yetkililerinin gerektiğinde Güvenlik Konseyi’yle mesajlaşmaya devam ettiklerini bildirdi.
 
Pazartesi günü günlük basın toplantısında Genel Sekreterin Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle ilgili Güvenlik Konseyi’ne bilgi vermeyi planlayıp planlamadığı sorusunu yanıtlayan Farhan Haq, “Bu aşamada rapor edilecek bir şey yoktur” dedi ve şöyle devam etti:
 
“Fakat tabii Genel Sekreter Kıbrıs’la ilgili Güvenlik Konseyi üyeleriyle düzenli temas halindedir. O ve sistemin diğer yetkilileri gerektiğinde Güvenlik Konseyi’yle mesajlaşmaktadırlar.”

Haq, ‘Kıbrıs’tan Genel Sekreter’in, Özel Temsilci olarak Kanadalı Colin Stewart’ı atayacağına ilişkin haberi yorumlayıp teyit edip etmeyeceği’ sorusuna yanıtında da, “Hayır hiçbir yorumum yoktur. Bu aşamada yapılacak hiçbir duyuru yoktur. Bir açıklama olduğunda yapacağız” şeklinde konuştu.