Geçiş noktalarının açılmasını karşı olan bazı Kıbrıslı Rumların bugünden başlayarak belirli tarihlerde günde 3’er saat “geçiş noktalarını kapatma eylemi” gerçekleştirecekleri bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, protestocuların eylemlerine bugün Derinya ve Lefke-Aplıç sınır kapılarını üç saatliğine kapatmakla başlayacaklarını yazdı. Habere göre, protestocular 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirecekleri eylemle geçiş noktalarının üç saatliğine kapatılmasını amaçlayacak.

Kendilerini “herhangi bir parti şapkası olmadan, partiler üstü” olarak niteleyen protestocuların geçiş noktalarının kapatılmasına yönelik eylemleri, önceden belirledikleri ve kamu oyuna duyurdukları program çerçevesinde yapılacak.

Derinya ve Lefke-Aplıç geçiş noktasına bugün eylem yapacak protestocular 2 Aralık’ta Akyar (Strovilya), 9 Aralık’ta Beyarmudu, 16 Aralık’ta Lokmacı (Ledra Caddesi), 23 Aralık’ta Ledra Palace, 30 Aralık’ta Metehan (Ay.Demet)), 6 Ocak 2019’da Bostancı (Astromerit), 13 Ocak’ta Yeşilırmak (Pirgo), 20 Ocak’ta ise Derinya geçiş noktasında eylem gerçekleştirecek.

Protestocular, özellikle Derinya geçiş noktasına vurgu yaparak, yerel işletmelerin etkileneceğini de savundu.

Kaynak:TAK

Editör: TE Bilisim