Exxon Mobil’in, 10’uncu parsel içerisindeki 2’nci hedefi olan “Glafkos”ta Stena Ice Max sondaj gemisi aracılığıyla yürütmekte olduğu sondaj çalışmaları açısından kritik addedilen önümüzdeki 10-15 günün kaygıları yükselttiği haber verildi.
Sondajdan elde edilecek sonucun ne olduğuna dair ilk göstergelerin hafta sonuna doğru Stena Ice Max ve Enerji Bakanlığı’nın eline geçeceğine, nihai neticenin de yaklaşık 15 gün içerisinde alınacağına işret edildi.
Politis’in “Glafkos Sondajındaki Veriler Daha İyi” başlığıyla manşetten verdiği ve “Glafkos İçin Kaygı” başlığıyla iç sayfasında detaylandırdığı habere göre, Exxon Mobil’in ruhsat sahibi olduğu 10’uncu parselde daha önce yapılan (“Delfini” hedefinde) ve şu anda yürütülmekte olan (“Glafkos” hedefinde) sondajların sonuçları, Rum Yönetimi’nin isteği üzerine, “Glafkos”taki çalışma tamamlandığında birlikte açıklanacak. 
Gazete, “Bu hedefte de başarı olasılığı başarısızlık olasılığından daha az olmasına karşın Glafkos hedefinden şu ana kadar edinilen işaretler, yatak keşfedilmesi ümidini idame ettirecek kadar olumlu” ifadesine yer verdi. 
İlk başta Glafkos hedefinde doğal gaz bulunması olasılığının Delfini’de bulunma olasılığından biraz daha fazla (yüzde 40 civarında) olduğunu hatırlatan gazete, şu ifadelere yer verdi:
“Daha önce yazdığımız gibi Delfini sondajı başarısız oldu. Sismik araştırmalarda saptanan büyük yapıda doğal gaz bulunmadı. Glafkos hedefindeki yapı Delfini’dekinden önemli ölçüde küçüktür. Bu da sondajda yatak keşfedilse bile içerebileceği doğal gaz miktarı sınırlı olacağı anlamına geliyor”
Gazete, Stena Ice Max sondaj gemisinin, çalışmaları çerçevesinde “Glafkos hedefinin kalbine” çok yaklaştığını, dolayısıyla bu bilmecenin çözülmesine birkaç gün kaldığını haberine ekledi. 

Editör: TE Bilisim