Güney Kıbrıs-Yunanistan-Lübnan dışişleri bakanlarının, turizm, eğitim, ekonomi ve ticaret alanındaki işbirliklerini geliştirmek amacıyla bugün Beyrut’ta bir araya gelecekleri belirtildi.
Politis gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Katrugalos ve Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil arasında Beyrut’ta yapılacak ilk resmi bakanlar düzeyindeki toplantıda, çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi konularının ele alınacağını yazdı.
Habere göre Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Lübnanlı yetkililerle yapacağı ikili temasların gündeminde ise enerji, ikili ilişkiler ve AB-Lübnan ilişkileri gibi konular bulunuyor.
Üç dışişleri bakanının, görüşme sırasında ayrıca bölgesel konuları da ele alacağını yazan gazete, görüşme sonrasında üç bakanın, açıklama yapacağını ve ortak bir beyanatı benimseyeceğini de belirtti.
Hristodulidis yarın ise, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ile birlikte, Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil ve Enerji Bakanı Nada Boustani ile bir araya gelerek Doğu Akdeniz’in geniş bölgesindeki enerji güvenliği ve enerji konularını ele alması bekleniyor.
Hristodulidis, Lübnan temasları sırasında Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Başbakan Saad Hariri, Meclis Başkanı Nabih Berri tarafından da kabul edilecek.

Editör: TE Bilisim