Rum tarafında, koronavirüsün yayılmasının önlenmesine yönelik alınan tedbirler konusunda, iki gazete hesabına iki ayrı anket gerçekleştirildiği haber verildi.

Politis gazetesi “Önlemler İyi, Fakat Geç Alındı” başlıklı manşet haberinde “RetailZoom” tarafından internet üzerinden gazete hesabına gerçekleştirilen ilk anketin sonuçlarına yer verdi.

Gazetenin öne çıkardığı anket sonuçlarına göre, Kıbrıslı Rumların yüzde 57’sinin, hükümetin Covid-19’un yayılmasını önlemek için daha erken hareket etmiş olması gerektiğini düşündüğünü ileten gazete, ankete katılanların yüzde 41’inin ise hükümetin zamanında harekete geçtiğini düşündüğünü, yüzde 2’sinin ise erken harekete geçtiğini düşündüğünü belirtti.

Gazete, ankete göre 10 Kıbrıslı Rum’dan 6’sının, önlemler daha önce uygulanmadığı için, hükümete eleştirilerde bulunduğunu ekledi.

SİMERİNİ HESABINA GERÇEKLEŞTİRİLEN ANKET

Simerini gazetesi ise, IMR/Lefkoşa Üniversitesi tarafından gazete hesabında internet üzerinden gerçekleştirilen bir anketin sonuçlarına göre, Rum toplumunun sokağa çıkmanın tamamen yasaklanmasına ve genel bir tecrite (lockdown-kilitlenme) hazır göründüğünü yazdı.

Gazetede öne çıkan anket sonuçlarına göre, 10 kişiden 7’si, koronavirüsün yayılması dolayısıyla içinde bulunulan zor durum yüzünden, böyle olası bir kararı gerekli gördüğünü belirtti.

Gazete, ankete katılanların yüzde 73’ünün olası bir tam sokağa çıkma yasağı ile genel bir tecrit kararını gerekli gördüklerini, yüzde 20’sinin bunu abartı bulduğunu, yüzde 7’sinin de gereksiz bulduğunu ekledi.

Editör: TE Bilisim