Güney Kıbrıs’ta dün, 6 yeni koronavirüs vakası daha açıklandı ve toplam vaka sayısı 843’e ulaştı.
Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs’ta dün, 2 bin 436 test yapıldığını ve bu testler sonucunda 6 yeni vaka saptandığını yazdı.
Gazete, pozitif vakalarla temaslı 315 kişiye yapılan testlerde 5 kişinin pozitif olduğunun saptandığını; devlet hastanelerinin mikrobiyoloji laboratuvarlarında yapılan 232 testte de bir pozitif vaka tespit edildiğini kaydetti.
Haberde, kamu ve özel sektörde çalışanlarına yönelik 20 bin testten de, düne kadar 17 bin 601’inin tamamlandığı belirtildi.
20 BİN TEST İÇİN 1,6 MİLYON EURO
Öte yandan Politis gazetesi de, tedbirlerin aşamalı olarak hafifletilmesi çerçevesinde 50 binden fazla çalışanın işlerine geri döneceğini ve bu bağlamda, Rum Sağlık Bakanlığı’nın, ilk etapta, maliyeti 1,6 milyon Euro olan 20 bin test siparişi verdiğini yazdı.
Haberde, testlerden 14 bininin perakende satış yapan mağazadaki çalışanlara; 6 bininin de inşaat sektöründe çalışanlara yapılacağı kaydedildi.
Gazete, Rum Sağlık Bakanlığı’nın 9 milyon adet maske siparişi de verdiğini ve maskelerin, Pazartesi günü bakanlığa teslim edileceğini belirtti.
HER DÖNEN KİŞİNİN RUM YÖNETİMİ’NE MALİYETİ BİN EURO’NUN ÜZERİNDE
Bu arada, Fileleftheros gazetesi de, ülkeye geri dönen her Rum’un, Rum Yönetimi’ne maliyetinin bin Euro’nun üzerinde olduğunu yazdı.
Gazete, 14 günlük otel karantinasının 840 Euro olduğunu ve yapılan testlerle birlikte, meblağın bin Euro’nun üzerine çıktığını kaydetti.
Haberde, ülkeye dönecek yaklaşık 7 ila 9 bin Rum için Rum Yönetimi’nin 7 ila 9 milyon Euro’luk ödeme yapacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim