Rum Ulaştırma, İletişim ve Çalışma Bakanı Yiannis Karousos, havaalanlarının açılması için bir faaliyet planının onay için Bakanlar Kurulu’na gelecek hafta sunulmasının beklendiğini açıklayarak şu ana kadar henüz herhangi bir karar alınmadığını söyledi.

Karousos, söz konusu konuyla ilgili  planların başladığını belirterek “önemli olan, kamu sağlığını tehlikeye sokmadan havaalanlarının ekonomiye yararlı ve verimli bir şekilde açılması” diyerek bu yönde altın bir formül arandığını sözlerine ekledi. 

Karousos, Ulaştırma, Maliye, Dışişleri bakanlıkları daimi sekreterleriyle Turizm Müsteşarlığı, Sağlık Bakanlığı epidemiyoloji heyeti ve Sivil Havacılık Dairesi Müdüründen oluşan komitenin bu konuda çalıştığını duyurdu.   
 
Faaliyet planına uçuşların yeniden başlamasıyla ilgili takvim ve aşamaların ve uçuş bağlantısı olacak ülkelerin de içerileceğini, seyahat zincirleri olasılıklarının olacağını da dile getiren Bakan, hava alanlarında geçerli olacak önlemlerin ve önlemlerin uygulanması yönünde altyapılarda yapılması gereken değişikliklerin de planda yer alacağını söyledi.


Ayrıca yolcuların Güney Kıbrıs'a giriş ve çıkışlarında korona testi ve uçakların doluluk oranı gibi koşullarının ayarlanacağını belirten Karousos tüm konuların üzerinde düşünüldüğünü ve havaalanlarının açılışının aşamalı yapılacağına işaret etti.  

Ulaştırma Bakanı, 21 Mart’tan bugüne kadar 6.947 kişinin güney Kıbrıs  himayesinde düzenlenen uçuşlarla adaya döndüğünü vurguladı.


Ülkeye dönüşlerin devam ettiğini, önümüzdeki günlerde Fransa, Hollanda ve Danimarka’dan da dönenler olacağını söyleyen Karousos sürecin normal olarak devam ettiğini ve ticari uçuşların olmayacağı zamana kadar devam edeceğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Samuel yaptığı açıklamada  “Dönüşlerle ilgili planların hayata geçirilmesi iyi yolda ilerliyor” dedi ve ilk kez connect2cy platformu temelinde adaya dönüşler için ilginin programlanan uçuşlar ve karantina tesislerindeki yatak mevcudiyeti temelinde yapıldığını belirterek “bu, hükümet hizmetleriyle Hermes şirketi arasındaki iyi koordinasyon sayesinde gerçekleşiyor” dedi.

Editör: TE Bilisim