Güneyde COVID-19’un yayılmasından korunmak için uygulanan sınırlamaların aşamalı kaldırılmasının dördüncü aşamasına girildiği, 14 Temmuz’dan sonra konser ve festivallerin başlayıp başlamayacağına karar verileceği belirtildi.
 
Rum Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu etkinliklerde yüzlerce, binlerce kişinin bir araya geldiğini ve bir kamu sağlığı tehdidi oluşturduklarına dikkat çekildi.
 
Yetkililer, dördüncü aşamayı yürürlüğe koymadan önce, salgınla ilgili gelişmeleri dikkate alarak bu etkinliklerin başlayıp başlamamasını yeniden değerlendirecekler.
 
Rum Hükümetinin hazırladığı bir taslağa göre, konser ve festivallere 14 Temmuz’daki son aşamada izin verilecek.
 
Güney Kıbrıs’la ilgili son epidemiyolojik veriler, virüsün toplum içinde yayılmasının önemli ölçüde engellendiği ancak bir yerel salgın veya yeni bir epidemi dalgasının hala mümkün olduğunu gösteriyor.
 
Bakanlığın açıklamasında, “Salgın bitmedi, devam ediyor. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı, tüm vatandaşların sınırlayıcı tedbirleri titizlikle uygulamasını sağlamak için tetikte ve hazırlıktadır; gerekli sosyal sorumluluğu göstermektedir” denildi.

Editör: TE Bilisim