Güney Kıbrıs’taki Purnara Mülteci Kampı’nda dün iki grup arasında büyük bir kavga çıktığı ve kavganın ayaklanmaya dönüştüğü bildirildi.

Alithia gazetesi, kavganın dün sabah 11.00 sularında çıktığını ve Afrika kökenli iki grubun önce birbirlerine taş ve sopalarla saldırdığını; daha sonra çadırları ateşe verdiklerini ve bunun sonucunda çadırların tamamen yandığını yazdı.

Gazete, kamptan kara dumanlar yükseldiğini; olaylara müdahil olmayan mültecilerin kaçıştığını ve kampın olay anında savaş meydanına döndüğünü kaydetti.

Olay yerine polis ile çevik kuvvetin geldiğini ve bölgenin boşaltıldığını belirten gazete, itfaiyecilerin yangına, olayların devam etmesi nedeniyle müdahale etmekte zorlandığını ve yangına yaklaşabilmek için polisten onay beklemek zorunda kaldığını yazdı.

Haberde, güçlükle bastırılan olaylar sonucu bir kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

- Larnaka’daki “Hope For Children” Merkezi’nde yangın

Bu arada Politis gazetesi de, Larnaka’da ebeveyni olmayan çocukların kaldığı “Hope For Children” adlı merkezde Perşembe akşamı, çocuklardan birinin dikkatsizliği sonucu yangın çıktığını yazdı.

Haberde, birinci katta çıkan yangına iki itfaiye aracının müdahale ettiği; diğer katların dumandan etkilendiği ve çocukların geçici olarak, Larnaka’daki bir otele yerleştirildiği ifade edildi.

Editör: TE Bilisim