Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir anket, gerek siyasi gerekse ekonomik durumun kötüye gittiğinin düşünüldüğünü ortaya koydu.
Haravgi gazetesi, GPO şirketinin 1 - 4 Nisan tarihleri arasında bin 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarının, katılımcıların yüzde 54’lük kesiminin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununu idare edişinden duydukları memnuniyetsizliği dile getirdiklerini ortaya koyduğunu yazdı.
Ankete göre, Anastasiadis’in Kıbrıs sorunu politikasının doğruluğunun ne olduğu şeklindeki bir soruya katılımcıların yüzde 28,3’ü “yanlış”, yüzde 25,7’si “belki yanlış” yanıtını verirken, toplamda yüzde 43,6’lık bir kesim ise söz konusu soruya “belki doğru (yüzde 25,2) ve doğru (yüzde 18,4) şeklinde yanıt verdi.
Son aylarda ülkedeki siyasi ortamın nasıl olduğu şeklindeki soruya ise katılımcıların yüzde 49,6’sı “daha kötü” yanıtını verirken, yüzde 43,3’ü “aynı”, yüzde 6,6’sı ise “daha iyi” yanıtını verdi.
Gazete, anketin Kıbrıslı Rumların ekonominin gidişattan da memnun olmadıklarını ortaya koyduğunu, katılımcıların “ekonomik açıdan önümüzdeki günler nasıl olacak?” şeklindeki soruya yüzde 41,7’si “daha kötü”, yüzde 29,9’u “aynı” ve yüzde 26,6’sının “daha iyi” yanıtını verdiğini aktardı.

Editör: TE Bilisim