Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İslam İşbirliği Teşkilatı içinde destek istemek üzere 13 Eylül Pazartesi günü Bahreyn’e gideceği bildirildi.

Fileleftheros’un haberine göre Bahreyn ziyaretinde Anastasiadis’e Dışişleri, Enerji ve Tarım bakanları yanındaTurizm Müsteşarı ve Hükümet Sözcüsü eşlik edecek.

Rum Başkanlık Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “özellikle Bahreyn ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi dış politikamızın çok taraflı yaklaşımını güçlendirecek. Başkan, Bahreyn’den, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) içerisinde ‘iklim değişikliği inisiyatifine destek’ talep edecek” denildi.

Açıklamada “Bu ziyaret bölgedeki son gelişmelerle ilgili görüş alış verişi fırsatı olarak da kullanılacak, Başkan Anastasiadis Kıbrıs’a yönelik Türk meydan okumalarını özellikle öne çıkaracak” ifadesine yer verildi.

Gazete Anastasiadis’in Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa Khalifa ile önce baş başa görüşeceğini, ardından iki ülke heyetlerinin katılacağı genişletilmiş görüşmelere geçilerek Bahreyn ile Ekonomik ve Teknik İş Birliği Karşılıklı Anlayış Memorandumu ve diplomatik, özel ve görev/hizmet pasaportu hamillerine vize uygulamasının kaldırılması anlaşması imzalanacağını yazdı.