Rum Bakanlar Kurulu Sekreteri Theodosis Tsiolas,  Nicos Anastasiades’in Kıbrıs’ta çözüm taahhüdüne bağlı olduğunu, Rum Liderin bu bağlamda yeni fikirler ve yaklaşımlar benimsediğini belirtti.
 
 Peristeronopigi’de 1974’te ölenler ve kaybolanlar için Larnaka’da düzenlenen anma töreninde konuşan Tsiolas, Kıbrıs’taki tüm kayıp kişilerin akıbetinin belirlenmesi için her türlü çabanın gösterildiğini bildirdi.
 
Tsiolas, Anastasiades'in özellikle Kıbrıs’ı Türkiye’ye tabi bir devlet haline dönüştürmeyecek, gerçekten bağımsız ve egemen, Avrupa Birliği’nin demokratik değerlerine bağlı bir devlet olarak koruyacak bir çözüme varılması, bölgenin de istikrar ve refah içinde olması için büyük çaba harcadığını vurguladı.
 
Bu konuda, her zaman uluslararası hukuk ve BM’nin Kıbrıs kararları çerçevesinde yeni fikirler ve yaklaşımların benimsendiğini ifade eden Theodosis Tsiolas, özgürlük, güvenlik ve refah koşullarıyla tüm vatandaşları için çok şey vaat edecek ülkede yeni bir çağ ve etkili bir müzakerenin yolunu açmak için Türkiye’nin iyi niyetle çalışması gerektiğini kaydetti.