Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin ı faaliyetleri konusunda AB anlaşmaları hükümleri temelinde “toplu bir şekilde ve somut eylemlerde” bulunması çağrısında bulundu.
 
Bakan, pazartesi günü Brüksel’de yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısına hitaben yaptığı konuşma sırasında yukarıdaki çağrı yaptı.
 
Bakan Christodoulides toplantı sırasında AB Bakanlarını Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve özellikle Türkiye’nin KDoğu Akdenizdeki  sondaj çalışmaları yapma niyetinden dolayı artan gerginlik hakkında bilgilendirdi ve Türkiye’nin söz konusu faaliyetlerle Güney Kıbrıs’ın sözde  egemenlik hakları ile Avrupa ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini savundu.
 
Bakan, Türkiye’nin faaliyetlerinden dolayı yaratılan durum hakkında Avrupa Birliği’nin AB Antlaşmaları ile ortak bildiriler temelinde toplu bir şekilde belli eylemlerde bulunması gerektiğini söyledi.
 
Christodoulides, Türkiye’nin yalnız Güney Kıbrıs'ın enerji planlarına karşı faaliyetlerde bulunmadığını aynı zamanda tüm Avrupa Birliği’nin çıkarlarına karşı da faaliyetlerde bulunduğunu iddia etti.
 

Editör: TE Bilisim