Güney Kıbrıs ve Umman  arasında anlaşmalarla ilgili hazırlıkları tamamlamak için prosedürü hızlandırma kararı aldı.Görüşülmekte olan anlaşmalarla ilgili hazırlıkları tamamlamak ve çeşitli düzeylerde temasları yoğunlaştırmak için prosedürü hızlandırma kararı aldı.
 
 
Karar Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ve Umman’ın Dışişleri’nden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alawi bin Abdullah tarafından alındı. 

Christodoulides Abdullah’ın daveti üzerine Umman’a resmi ziyarette bulunuyor.
 
 Yapılan resmi basın açıklamasına göre iki bakan önce özel bir görüşme yaptılar ardından iki ülke heyetleriyle bir araya geldiler.

Görüşmede, ikili ilişkiler gözden geçirildi, mükemmel olan işbirliği belirlendi, iki ülkenin bir dizi bölgesel ve uluslararası konulara yaklaşımının ortak çıkarları doğrultusunda ortak olduğu vurgulandı; diyalog ve olumlu bir gündemle bölgede meydana gelen sıkıntılara çözümler bulunması yönünde bağlılık ifade edildi.
 
 
İki taraf, görüşülmekte olan bir dizi devletler arası anlaşmanın hazırlıklarını hızlandırmak, iki bakanlık arasında var olan memorandum temelinde yeni bir tur siyasi görüşme düzenleme dahil çeşitli düzeylerde temasları yoğunlaştırma kararı aldılar. 
 
 
Christodoulides, mevkidaşına Kıbrıs Cumhuriyeti’nin üç yönlü dış politikası hakkında bilgi verdi; Ortadoğu bölgesindeki ülkeler arasında bölgesel işbirliği üzerinde anlaşmaya varılması gerektiğini vurguladı.
 
 
İki bakan ayrıca, Umman’la ve bölgedeki ülkelerin Avrupa Birliği’yle ilişkilerinin güçlendirilmesine de karar verdiler. Christodoulides Umman’ı Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından her yıl düzenlenen ‘Nemesis’ ve ‘Argonaftis’ isimli çok uluslu tatbikatlara katılmaya davet etti.
 
 
Nikos Christodoulides, Kıbrıs Cumhurbaşkanı’nın selamlarını ve Kıbrıs’a davetini de Umman Sultanı’na iletti.
 
 
Dışişleri Bakanı daha önce Royal Ofis Bakanı Sultan bin Mohammed al-Nu’amani ile bir araya geldi. Görüşmede, güvenlik ve iki ülkenin istihbarat departmanları alanlarında bölgesel düzeyde ikili ilişkilerin güçlendirilmesi üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
 
 
 Nikos Christodoulides Perşembe günü Umman ziyaretini tamamlayıp adaya dönecek.