Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Prodromos Prodromou, 21 Mayıs’ta okullar yeniden açıldığında okullarda 20 bin COVID-19 testi yapılacağını açıkladı.
 
Bakan ayrıca, sanat ve kültürle uğraşanlara üç aylık harcamalarını karşılamaları için 900 avro verileceğini de duyurdu. Öğrencilere yapılacak para yardımı başvuruları da 22 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Perşembe günü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Prodromou, sağlık güvenliği koşulları altında okullara dönen öğrencilerden kan örneği almanın çok önemli bir gelişme olduğunu, testlerin öğrencilere, okul personeline ve öğrencilere yapılacağını, bu konuyla ilgili ayrıntıların ileriki günlerde açıklanacağını söyledi.

Prodromos Prodromou, “100 bin kişilik öğrenci nüfusundan toplam 20 binine; beşte birine test yapılacak, dolayısıyla biz sağlık güvenliği adına gerçekten ilerlemiş olacağız” şeklinde konuştu.

 Prodromou, diplomalarını alan, Kıbrıs ve Yunanistan’daki üniversitelere gitmek isteyen öğrencilerin sınavının 9 Haziran’da yapılacağını duyurdu.

Editör: TE Bilisim