Rum Yönetimi Başkanı Nicos Anastasiades, Türk tarafı Kıbrıs sorununa çözüm isterse görüşlerini yazılı sunması veya taleplerini tekrarlaması gerektiğini, böylelikle herkesin bunun uygulanabilir ve iş görür bir devlete götürecek bir çözüm olup olmayacağını anlayabileceğini söyledi.
 
 Cuma akşamı  Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs’ta iki devletli bir çözümü görüşmesini talep ettiği iddialarını yanıtlayan Anastasiades, ‘Akıncı’nın hafızasının kendini yanılttığını’ belirtti.
 
 Rum Lider, müzakerelerde ortaya konulan konularla ilgili Türk tarafı adına yapılan, Kıbrıs Rum toplumunda ‘bölünmeyi işleyen’ açıklamalarla Türk tarafının ‘Kıbrıs’ın tümünü kontrol etmeye’ çalıştığını, bunun olmayacağını vurguladı.
  
Akıncı’nın bazı noktalara açıklık getirmek için gayrı resmi bir toplantı yapılması davetiyle ilgili olarak da Nicos Anastasiades, kendisinin ‘her zaman hazır’ olduğunu ifade etti; ancak daha önce Akıncı’nın görüşmelerinin bir diyaloğun başlangıcı olarak algılanmasını istemediğini hatırlattı.
 
Anastasiades şöyle konuştu:
 
“İletişim maskaralığını bir tarafa bırakmalıdırlar ve eğer gerçekten istiyorsalar, görüşlerini yazılı olarak belirtmeli veya taleplerini tekrarlamalıdırlar.Ondan sonra herkes bunun uygulanabilir ve iş görür bir devlete götürecek bir çözüm olup olmayacağına karar verir.Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki hidrokarbon araştırmalarıyla ilgili tehditleri konusunda da Cumhurbaşkanı Anastasiades, bunlar üzerinde yorum yapmak istemediğini kaydetti; “Biz devletin belirlediği enerji planı politikasını takip ediyoruz ve herhangi bir meydan okumaya girmiyoruz” 

Editör: TE Bilisim