Rum Temsilciler Meclisi Başkanı Demetris Syllouris, Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğinin Kıbrıs’ın modern tarihindeki en büyük başarı olduğuna dikkat çekti.

 
Meclis Başkanı, Avrupa Birliği’ne katılmasıyla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güvenliğinin güçlendiğini belirtti ve “Şimdi biz Avrupa Birliği’ne üye ülkeler ve üçüncü ülkelerle ortak ilgi alanlarımızın olduğu konularda ve üye devlet olarak statümüz esasında daha iyi ittifak ve ortaklık oluşturabilecek durumdayız” şeklinde konuştu.
 
Kıbrıs’ın İsrail, Ürdün, Lübnan ve Filistin gibi bölge ülkelerindeki üçlü ortaklıklarından örnekler veren Meclis Başkanı ekonomi konusunda da, Kıbrıs’ın AB üyeliğinin reformlar için, ekonomiyi daha rekabet edilebilir hale getirebilmek için gerekli olduğunu vurguladı.
 
“2004 Genişlemesiyle” ilgili olarak bu 15 yıl içerisinde yeni üye ülkeler olarak gurur duyulacak birçok başarı elde ettiklerine işaret eden Demetris Syllouris, birliğin ekonomi, göç, iklim değişikliği ve güvenlik alanlarındaki sıkıntılarından söz etti.

Editör: TE Bilisim