Rum Başkanlık Komiseri Başkanı Fotius Fotiu, Rum “Bağımlılıkla Mücadele Otoritesi” ve Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, Dipkarpaz’daki Rum öğrenciler için derhal çok yönlü koruma programı başlatacaklarını açıkladı.

Politis’in haberine göre Karpaz’daki Rum öğrencilerden oluşan grubu makamında ağırlayan Fotiu “Çok yönlü koruma programını derhal başlatacaklarını, bu yönde BM Barış Gücü ile anlaşma sağladıklarını” açıkladı.

“Mahsur” diye nitelediği öğrencilere hitap ederken  Karpaz’daki şartlarda yaşamakla “fedakarlık ettiklerini”  savunan Fotiu, “Dipkarpaz öğrencilerimiz ve kahraman Karpaz’da yaşayan diğer mahsurlar için Kıbrıs’ın tamamı bir vatandır. Elbette hepimiz için vatandır ancak DipKarpaz’daki öğrencilerimiz bunu çok daha yoğun hissediyor, inanıyor” dedi.

“Karpaz’da yaşayanlara karşı kabul edilemez tedbirler uygulandığını” iddia eden Fotiu, Karpaz’da Rum Milli Eğitim Bakanlığı’nın program ve hedeflerine uygun eğitim  verilmesini “özel durumlarından dolayı kolaylaştıracak tedbirler alınmak yerine zorlaştırıldığını” öne sürdü ve bütün bunlardan Türkiye’yi sorumlu tuttu.

Haravgi haberi “İşgal Kuvveti Mahsurlar Konularında Olumsuz… Başkanlık Komiseri, Hükümetin Desteğinin Kesin Olduğunu Savundu” başlığıyla okurlarına aktardı.

Editör: TE Bilisim