Rum Yönetimi Başkanı Anastasiades'in müzakerelerin yeniden başlaması için BM Genel Sekreterinin Özel Görevlisi Jane Holl Lute’nin girişimlerinin nasıl devam edeceğini görmek istediği belirtildi.

Başkanlık Sarayında BM Genel Sekreterinin Lute’nin girişimleriyle ilgili raporunda bir ilerleme olup olmadığıyla konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou,  “BM tarafından da daha önce yapılan açıklamaya göre raporun bu dönemde tartışılmaya başlanmasının” beklediği yanıtı verdi.

Prodromou tarafımızın ayrıca “Bayan Lute ile sürekli iletişim içinde olduğunu ve müzakerelerin devamı için seçeceği girişim yolunu görmeyi beklediğimizi” söyledi.

Anastasiedes'in , BM Genel Sekreterinin önerdiği altı parametre temelinde, müzakerelerin herhangi bir an doğru temelde, yeniden başlaması için hazırlıklı olduğunu hatırlatarak Bayan Lute’nin ortaya koyduğu fikirlere de yanıt verdiğini söyledi.
“Seçeneklerin neler olacağını, girişimlerin hangi yollarla devam edeceğini görmeyi bekliyoruz çünkü tarafımız müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğine inanıyor”.

Bayan Lute’nin görev tanımının Crans Montana’daki öneriler göre belirlenmesi için yurt dışına gidilmesi gerektiği yönünde ortaya koyduğu fikrine Türk tarafının cevap verip vermediği konusunda bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Sözcü “Anastasiades daha önceki dönemde Bayan Lute’nin çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla düşünceler ve fikirler ortaya koymuş ve Bayan Lute’nin önerilerine olumlu cevap vermişti. Şimdi Bayan Lute’nin bundan sonra ne yapacağını görmeyi bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim