Bu günlerde Brüksel’de bulunan Güney Kıbrıs'taki sözde  Mağusa Belediye heyeti, geçen mayıs ayında bölgeyi ziyaret eden Dilekçe Komitesi heyetinin ziyareti sonunda hazırlanan Mağusa ile ilgili raporun Komite tarafından oybirliği ile kabulünü çok olumlu olarak nitelendirdi.
Sözde Belediye tarafından yapılan açıklamada, heyetin çarşamba günü, geçen mayıs ayında Cecilia Wikström başkanlığında Mağusa’ya yaptığı ziyaretin ardından hazırladığı raporun Dilekçe Komitesi tarafından oylama sürecini yakından izlediği duyuruldu.

Açıklamada “bu gerçekten de, 44 yıldır devam eden 'Mağusa işgalinin' sonuçlarını ortaya döken çok olumlu bir rapordur. Bu işgalin sonuçlarını Avrupa Milletvekilleri kendi gözleriyle gördüler”.
“Gerek Başkan’ının gerekse Dilekçe Komitesi’nin iyi niyetleri ve dayanışmaları bir kez daha teyit edildi ve raporda hiçbir değişiklik yapılmadan olduğu gibi onaylandı” denilmektedir.

Açıklamaya göre, Dilekçe Komitesi Başkanı, Mağusa heyetini selamlayarak Belediye Başkanı’nın söz konusu rapor nedeniyle kentine çok güçlü ve net bir mesaj getireceğini söyledi.
Mağusa Belediye Başkanı Alexis Galanos, Dilekçe Komitesi üyelerine teşekkür ederek, Mağusa konusunun yeniden Avrupa Parlamentosuna getirilmesi yönünde Kıbrıs Milletvekilleri tarafından yapılan tüm girişim ve eylemleri selamladı.

Mağusa belediye heyetinin Avrupa Parlamentosuna ziyaretleri çerçevesinde gerek Wikström gerekse çeşitli Avrupa milletvekilleri ve AB yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiği, onlar arasında Türkiye ilerleme Raportörü Kati Piri’nin de bulunduğu ve Mağusa konusunun tartışıldığı açıklandı.
 

Editör: TE Bilisim