İki toplumlu teknik komitelerin, çalışmalarını telekonferans yöntemiyle sürdürdükleri bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, yetkili bir kaynağın Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklama yaparak, hedefin, çalışmaların koşullar elverişli olur olmaz pandemiden önceki düzeye ve hıza dönmesi olduğunu belirttiğini yazdı.
Yetkili kaynak, pandemideki çalışma hızıyla ilgili bir soruya ise, internet üzerinden temasların devam ettiği ve bazı teknik komitelerin, projeler üzerinde çalıştığı yanıtını verdi.
Habere göre yetkili kaynak, dikkatlerin şu anda Sağlık Teknik Komitesi’nde yoğunlaştığını ve içerisinde bulunduğumuz dönemin yükünü bu komitenin çektiğini ifade etti.
Aynı kaynak, BM’nin kendi kullandığı telekonferans yöntemiyle ilgili, teknik komitelere birtakım kolaylıklar da sunduğunu ve komitelerin de bunları değerlendirdiğini; ayrıca komitelerin projeleriyle ilgili finansmanlarla ilgili, komitelerin destek mekanizmalarıyla iletişim halinde olunduğunu kaydetti.
APOSTOLOS ANDREAS MANASTIRI İLE İLGİLİ İHALEYE ÇIKILMASI TALEP EDİLDİ
Gazete, bir diğer haberinde ise, iki toplumlu Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin, Dipkarpaz’daki Apostolos Andreas Manastırı’ndaki restorasyon çalışmalarının bir sonraki aşaması için ihaleye çıkılmasını talep ettiğini yazdı.
Gazeteye göre komitenin Rum Eşbaşkanı Takis Hacıdimitriu, koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan kısıtlama koşullarında, komitenin Kıbrıslı Türk ve Rum üyelerinin telekonferanslar aracılığıyla çalışmaya devam ettiğini ve bir hafta bile ara vermediklerini söyledi.
Kısıtlayıcı tedbirlerin hayata geçirildiği Mart ve Nisan aylarında inşaat alanındaki çalışmaların durduğunu belirten Hacıdimitriu, buna rağmen UNDP ile birlikte yürütülen çalışmalarla ilgili ihalelerin ve çalışmaların ön hazırlığının ilerlediğini kaydetti.
Habere göre Hacıdimitriu, bu süreçte Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonuyla ilgili ikinci ve üçüncü aşamalar için ihaleye çıkılmasının talep edildiğini ve komitenin UNDP ve AB ile temas halinde olduğunu söyledi.
Hacıdimitriu, SurpMagar Ermeni Manastırı, AyiosYeorgios ve AyiosYakovu Kiliseleri ve bazı diğer kiliselerdeki çalışmaların da süreçten etkilendiğini ifade ederek, sözleşmelerin uzatılması ve diğer teknik konularla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim