Güney Kıbrıs’ta, Vasiliko bölgesindeki köylerin sakinlerinin, son zamanlarda bölgede sürekli çıkan yangınlar yüzünden hem Tarım Bakanı Kostas Kadis’in istifa etmesini istediği, hem de Rum Yönetimini bu konuda Avrupa Birliği'ne şikâyet etmeye hazır olduğu ifade edildi.

Haravgi gazetesi konuyla ilgili haberinde, Vasiliko bölgesindeki dokuz köyün oluşturduğu koordinasyon komitesinin, bölgede sürekli çıkan ve halk sağlığını etkileyen yangınlar yüzünden Tarım Bakanı Kostas Kadis’in istifa etmesini istediğini yazdı.

Geçtiğimiz Cuma günü bölgedeki bir çöplükte bir yangın daha çıktığını ve bunun son zamanlarda aynı yerde çıkan ikinci yangın olduğunu kaydeden gazete, 11 Temmuz’da da geri dönüştürülecek lastiklerin depolandığı alanda yangın çıktığını belirtti.

Bölge sakinlerinin sürekli çıkan yangınlardan ötürü “çılgına döndüğünü” ve Rum Yönetimini AB’ye şikayet etmeye hazır olduklarını kaydeden gazete, 9 köyün oluşturduğu koordinasyon komitesinin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmek istediğini, bununla birlikte yaptıkları açıklamayla, Tarım Bakanı Kostas Kadis’in görevinden istifa etmesini istediğini belirtti.

Gazeteye göre Koordinasyon Komitesi, yaptığı açıklamada, “devletin söz konusu probleme çözüm bulma konusundaki ilgisizlik ve beceriksizliğinin kendilerini kaygılandırdığını ve Rum Yönetimini AB’ye şikâyet etmek zorunda bıraktığını” savundu.

Editör: TE Bilisim