Yunanistan Dışişleri Bakanı George Katrougalos ve Yunanistan Ulusal Savunma Bakanı Evaggelos Apostolakis, Türkiye’nin güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB)  sondaj girişimlerini kınadılar.
 
4’üncü Enerji Ekonomileri Helen Birliği Yıllık Sempozyumu’nda konuşan Katrougalos, Türkiye’ye "Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal etmeye son verme ve başka yasadışı girişimde bulunmaktan kaçınması" çağrısında bulundu.
 
Uluslararası hukukun sistematik olarak ihlalinin Türkiye’nin daha fazla izole edilmesiyle sonuçlanacağını belirten Katrougalos, bu yönde AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin ‘AB’nin Türkiye’nin yasadışı faaliyetlerine uygun cevabı vereceği, Kıbrıs’la tam dayanışa içinde olunduğu’ şeklindeki açıklamasını hatırlattı.
 
Helen Silahlı Güçleri Subaylar Kulübü 7. Savunma ve Güvenlik Konferansı’nda bir konuşma yapan Yunanistan Ulusal Milli Savunma Bakanı Evaggelos Apostolakis de, Kıbrıs’ın MEB’inde Türkiye’nin yasadışı faaliyetlerini kınadı; AB, ABD, Mısır ve İsrail dâhil uluslararası toplumun Türkiye’nin tutumunu kınadığını söyledi.
 
“Kıbrıs Cumhuriyeti’nin soğukkanlılığını takdir ediyoruz. Kıbrıs’la ve stratejik ortaklarıyla sürekli koordinasyon halindeyiz. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm faaliyetlerini destekliyoruz” diyen Apostolakis, Yunanistan’ın karmaşık ve jeopolitik yönden hızla değişen bir konumda bulunduğunu, krizlerin bölgenin istikrarı için tehlikeler oluşturduğunu vurguladı.
 
Bakan Apostolakis, Yunanistan’ın bölgede diyalog, istikrar ve iyi komşuluk ilişkilerini korumak için aktif ve çok yönlü bir savunma politikası uyguladığını ifade etti.