Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk sahaları içerisinde,  dün akşam, sabah saatlerine kadar, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Polisten verilen bilgiye göre, Lefkoşa’da gece kulüpleri, eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler, pansiyonlar ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrollerde, ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 14 kişi tespit edildi.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak 20 kişi tespit edildi.

Trafikte gerçekleştirilen denetimlerde 2 bin 455 araç sürücüsü kontrol edildi. Kontrollerde 165’i yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanmak, 26’sı alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 54’ü trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanmak olmak üzere toplam 469 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edildi, 86 araç ise trafikten men edildi.

Dışişleri Bakanlığı: “Kıbrıs’ta iki devletli çözümün zamanı gelmiştir” Dışişleri Bakanlığı: “Kıbrıs’ta iki devletli çözümün zamanı gelmiştir”

-Gazimağusa

Gazimağusa’da eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler, marketler, kahvehaneler ve gece kulüplerinde yapılan kontrollerde ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 4 kişi tutuklandı.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan 17 kişi tespit edildi.

Trafikteki denetlemelerde de 2 bin 200 araç sürücüsü kontrol edildi, 80’i yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanmak, 3’ü alkollü içki tesiri altında araç kullanmak , 60’ı trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanma suçu olmak üzere 405 araç sürücüsü rapor edildi, 12 araç ise trafikten men edildi.

-Girne

Girne’de de halkın yoğun olarak bulunduğu yerler, eğlence mekanları, kahvehaneler ve pansiyonlarda yapılan kontrollerde ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 5 kişi tutuklandı.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan 35 kişi tespit edildi.

Trafikteki denetimlerde de 3 bin 378 araç sürücüsü kontrol edildi, kontrollerde 154’ü yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanmak, 97’si alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 5’i sürüş ehliyetsiz araç kullanmak olmak üzere, 4’ü trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanmak üzere olmak üzere toplam 563 araç sürücüsü rapor edildi, 101 araç ise trafikten men edildi.

-Güzelyurt

Güzelyurt’ta bahis evleri, kahvehaneler, alkollü içki satışı yapılan yerler ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edildi, ülkede herhangi bir yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen 2 kişi tutuklandı, 

Trafikte ise 348 araç sürücüsü kontrol edildi, 2’si sürüş ehliyetiz araç kullanmak, 2’si trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanmak üzere olmak üzere, toplam 54 araç sürücüsü rapor edildi, 6 araç ise trafikten men edildi.

-İskele

İskele’de eğlence mekanları ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 13 kişi tespit edildi.

Trafikte gerçekleştirilen denetimlerde 650 araç sürücüsü kontrol edildi, 74’ü yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanmak, 2’si alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 13’ü trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanma suçu olmak üzere, toplam 130 araç sürücüsü rapor edildi, 1 sürücü tutuklandı, 10 araç ise trafikten men edildi.

Editör: TE Bilisim