Kıbrıs Sosyal Bilimler üniversitesi (KISBÜ) Doğa ve Çevre Kulübü, Kanser Haftası nedeniyle “Kanserle Mücadele” temalı konferans gerçekleştirdi.

KISBÜ’den verilen bilgiye göre, KanserHastalarına Yardım Derneği (KHYD) Başkanı Raziye Kocaismail’in de katıldığı konferans, KISBÜ konferans salonunda yer aldı.

Çevre Kulübü Başkanı Abdurrahman Arıkan, yaptığı konuşmada, daha önce KHYD ile birçok kez çalışmalar gerçekleştirdiklerini, kampüs içerisinde toplanan fazlalık eşyaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak ilaç ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

KISBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer de, kanser ile mücadelede tüm insanlığın ortak hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, üniversite öğrencilerinin desteğiyle her yıl düzenli olarak çalışmalarda bulunduklarını ve bunun kendileri için artık çok büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail de, organizasyonda emeği geçen KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü Yönetim Kuruluna ve KISBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer’e teşekkür etti.

Kocaismail, dernek olarak kuruluş aşamalarını ve  çalışmalarını dinleyicilere aktardı.

Kocaismail, derneğin gönüllü topluluklar sayesinde bugüne kadar ayakta kaldığını, kanserle mücadele eden binlerce  kişinin olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim