Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

HTKS Başkanı Cem Kapısız, mesajında, ülkeyi yönetenlere seslendi ve şöyle dedi:

“KKTC 'de çalışma hayatı koltuklarınızdan izlediğiniz gibi değildir.  Bugün piknik alanları, müzikler eşliğinde yiyip içen ve bir şenlik portresi çizmeye çalışan, fakat 2 Mayıs' ta tekrar kan ağlamaya devam edecek olan emekçilerle dolup taşacaktır. Her zamanki gibi parti merkezlerinizden işçi müzikleri eşliğinde verilen kutlama mesajları yayınlandıkça siz de ezilen işçilerin yanındaymışsınız gibi bir havaya bürüneceksiniz. Bazılarınız takım elbiselerinizi bu sefer kravatsız giyip halkın ve çalışanın içinden biriymişsiniz gibi bize güller saçacaksınız.”

Ülkede hayatın kolay olmadığını ve sistemin her geçen gün çalışanın canından can aldığını savunan Kapısız, şöyle devam etti:

“Asgari ücret sadaka niteliğindedir.  Özel sektörde işçiler 12 saati aşkın sürelerle çalıştırılmaktadır.  Çalışanın sosyal güvencesine gereken önem verilmemekte, yatırımlar yapılmamaktadır.  Her geçen gün iş kazaları artmakta, emekçiler ölmektedir. Kadın ve çocuklar birer köle gibi çalıştırılmaktadır. İşveren, genel anlamda çalışma yasalarına uymamaktadır.

Eğer gerçekten çalışanın yanında iseniz bütün bunları görür, ivedi olarak gerekeni yaparsınız.”

Editör: TE Bilisim