Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden bir heyet,  Kıbrıs Türk toplumuna, hukuk camiasına ve Vakıflara büyük hizmetleri olan rahmetli Baş hakim Mehmet Zeka’nın kızı Gülten Feridun ve eşi Oktay Feridun’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, vakıflar haftası münasebetiyle gerçekleştirilen ziyarette  Hakim Mehmet Zeka, Kıbrıs Türk Toplumuna ve Evkafa yaptığı değerli katkılardan dolayı  saygı ve rahmetle anıldı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ziyaretle ilgili açıklamasında, Mehmet Zeka’nın Kıbrıs Türkü’nün yetiştirdiği uluslararası bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Zaka’nın  Vakıfların Kıbrıs Türk Toplumuna devri mücadelesindeki katkılarının unutulmaz olduğunu ifade eden Benter, “Bu günkü ziyaretimizle zeka beyin hayatta olan yakınlarının şahsında zeka beye saygı ve şükranlarımızı sunmak istedik” dedi.

Gülten Feridun ise babasının mücadele günlerini dün gibi hatırladığını kaydetti ve şunları ifade etti.

“Babam Kıbrıs Türk toplumu için her türlü fedakarlığı yapan birisi idi. Türk işleri komitesinde yaptıkları ve vakıfların Türk toplumuna devri için verdiği mücadele babamızdan bizlere kalan en büyük mirastır. Vakıflar genel müdürünün babamın katkılarını hatırlayıp bizleri ziyaret etmesi bizleri sonsuz mutlu etmiştir”.

Ziyaret sırasında İbrahim Benter Gülten Feridun’a bir plaket takdim etti.

Gülten Feridun da Benter’e Mehmet Zeka’nın tüm kararlarını içeren 3 ciltlik kitabı ve biyografı kitabını armağan etti.

Editör: TE Bilisim