Memur-Sen, hükümetin Telekomünikasyon Dairesi’ni yeniden yapılandırma modeline kaşı mücadele başlatan Tel-Sen’e destek belirtti.

Memur-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamından en büyük mağduriyeti başta vatandaş olmak üzere tüm kesimlerin etkilendiği kaydedilerek, “Böyle bir ortamda kendi öz kaynaklarımızla yarattığımız kurumlarımızı daha önce acı örnekleri bulunan Sanayi Holding, Eti, Kıbrıs Türk Petrolleri ve Kıbrıs Türk Hava Yolları gibi,  şu anda da Telekomünikasyon Dairesi’nde özelleştirme yoluna gidilmeye çalışılmaktadır” denildi.

Devletlerin kurumlarını halkın daha sağlıklı ve daha ucuza hizmet alabilmesi, piyasa dengelerini kontrol edebilmesi için kurduğu ifade edilen açıklamada, şunlar savunuldu:

“Biz bunun aksine, Devlet eli ile yürütülmesi gereken tüm işleri sermayeye devretmeye çalışıyoruz. Kıbrıs Türk Petrolleri özele hisseleştirildi! Akaryakıtta herhangi bir istikrar sağlandı mı? Hayır. Eti kapatıldı! Getirdiği ürünleri şu an daha ucuza mı alıyoruz? Hayır. Havayolları kapatıldı! Uçak biletlerine yanaşmak mümkün değil. Şu anda Telekomünikasyon Dairesi’nde de yapılacak olan ne halka, ne de devlete katkı koymayacağı gibi en doğal hakkımız olan iletişimi de astronomik fiyatlarla sağlayacağız.”

Editör: TE Bilisim