“Eğitimde Yenilik ve Değişim VII Hibe Programı” altında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Mağusa Suriçi Derneği (MASDER), AKTI Proje ve Araştırma Merkezi ve Mağusa Kadın Merkezi Derneği (MAKAMER) tarafından yürütülen “Sosyalleşin: Sosyal Girişimcilikle İstihdamı Destekliyoruz’ isimli proje, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda tanıtıldı.

Mağusa Suriçi Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıslı Türk toplumunun işsizlik sorununu çözümlemeye destek verecek olan proje, sosyal girişimcilik hakkında farkındalık ve kapasite geliştirici eğitim ve etkinliklerini Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nda tanıttı. Proje koordinatörü Dr. Aycan Garip, partner koordinatör Stavroula
Georgiadou ve sosyal girişimcilik uzmanı Dr. Michalis Loizides; proje ve sosyal girişimcilik üzerine sunumlar yaparken, etkinliğe katılım yapan esnaf, zanaatkarlar ve geleceğin sosyal girişimcileri yanısıra, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Lefkoşa Türk Belediyesi’nden Ali Güralp ve Avrupa Birliği Destek Ofisi Bölüm Yöneticisi Michael Docherty de katılarak, projenin ve sosyal girişimciliğin önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar. Docherty, “Proje varolan girişimcilerin yanı sıra gençler ve kadınlar için büyük bir şans tanıyacak” sözleriyle projenin Kıbrıs geneli ve Kıbrıslı Türk toplumu için olan önemini belirtti.

Proje kapsamında planlanan tanıtım günleri 8 Haziran Cumartesi 11:00-13:00’da Mağusa Kale Pasajı’nda son bulacak. Eğitici etkinlikler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, www.gosocialcy.eu internet sitesini ziyaret ederek veya ‘Go Social Cyprus’ isimli Facebook ve Twitter sayfasını beğenerek güncellemelerden haberdar olabilecek.